Carien_van-der-marel-producties-blog-kippenhok
Carien Van der Marel Geen reacties

Op een boerderij verwacht je dieren. Veel dieren. De teleurstelling bij menig vriendje is dan ook groot bij het zien van alleen maar trekkers en machines. Waar zijn de koeien, kippen, schapen en die leuke pony? Wij zijn tot nu toe niet verder gekomen dan erfkat Keesje (vernoemd naar buurman Kees) die ‘absoluut’ niet naar binnen mag van mij. Iets met haren.

Dierlijke gezelligheid

“Wij zijn tot nu toe niet verder gekomen dan erfkat Keesje die ‘absoluut’ niet naar binnen mag van mij. Iets met haren.”

Toch neemt het verlangen naar wat dierlijke gezelligheid steeds meer toe. Een grappige geit of een paar aaibare konijntjes lijkt ons wel wat. Alleen rijst dan bij manlief direct de vraag ‘wat is het nut’ van een geit of konijn? Tja, ze leveren niet direct iets op, maar mogen ze ook gewoon leuk zijn?

Buitenleven

Kippen! Ja, van die mooie Barnevelders die in een koppeltje over het erf scharrelen. Dat is het echte buitengevoel, dat is het echte buitenleven. Het moeten kippen worden.

Kippen of eieren

“Ja, van die mooie Barnevelders die in een koppeltje over het erf scharrelen. Dat is het echte buitengevoel!”

Dan begint het besluitvormingsproces over de aanschaf van een kippenhok met ren. Gaan we die zelf maken of kopen? In een winkel of online? Welke afmetingen, welke kleur en waar zetten we ‘m neer?

Geloof me, dit proces heeft behoorlijk lang geduurd. Veel langer dan het in elkaar zetten en plaatsen van het hele kippenhok. En hij staat er! Alleen nu de kippen nog.