Carien_van-der-marel-producties-blog-tuin
Carien Van der Marel Geen reacties

Ik hoor het Rob Verlinden nog zeggen: “Het is te vroeg voor de moestuintjes. Veel te vroeg. Cherrytomaatjes, augurk, ten dode opgeschreven. Gewoon te vroeg.” Nee Rob, dat willen we niet horen. We willen voorjaar, lente, super snel kiemende zaadjes en nog sneller groeiende plantjes. Dat begrijp je toch wel.

Kettingzaag in de lente

“Nee Rob, dat willen we niet horen. We willen voorjaar en super snel kiemende zaadjes. Dat begrijp je toch wel.”

Hoe dan ook, de moestuintjes brengen je wel in de juiste stemming. Het is lente, we gaan de tuin in! Snoeien, onkruid wieden, bladhark mee, kids mee, potten vullen, heerlijk. Op de achtergrond hoor ik de kettingzaag. Mijn man pakt de meeste zaken groots aan, zo ook de bomen en struiken in de singel. We huren een versnipperaar en de houtsnippers krijgen een mooie bestemming om de trampoline.

Vogels

“Vanuit de keuken kijken we uit op een terras met pergola. De vogels maakten ons uitzicht zo leuk. Dat ge-eet en gekwetter.”

Bij de Welkoop vind ik een bloemenmengsel dat vogels aan moet trekken. Dat lijkt me wel wat. Wat de vetbolletjes en zaadzakjes in de winter voor ons en onze vogels deden, willen we in de zomer ook wel. Vanuit de keuken kijken we uit op een terras met pergola. De vogels maakten ons uitzicht zo leuk. Dat ge-eet en gekwetter. Nu zijn ze naarstig op zoek naar takjes en veertjes. Het afgebroken riet bij de vijver is geknipt voor de nesten.
En onze moestuintjes… ze hangen er mistroostig bij.